langtanattblitre

V 32+1

Kategori: Allmänt

Vagnen kom snabbare än vi trodde och fanns att hämta ut redan igår, men då hade vi inte tid så idag har vi hämtat den efterlängtade kärran:
Riktigt nöjda är vi! Tänk att det snart ska ligga en liten bebis i den där, helt ofattbart..
 
Nu fattas egentligen ingenting och det känns skönt! Har dock inte packat bb-väskan än, men det är ju ett tag kvar! 
Längtan är snart olidlig... fast vägen hit har varit mycket längre och väntan har varit svårare innan så jag ska inte klaga. Jag njuter av varenda dag jag får vara med om det mirakel som sker inom mig trots att jag nu börjar känna mig trött och tung. Men fast man väntat och längtat så länge måste man väl få klaga på krämpor? Eller är det endast berättigat till de som inte behövt kämpa alls, dom som fått sina barn på löpande band?
 
Nu ska jag lägga mig i soffan och vila ryggen...

V 32+0

Kategori: Allmänt

Exakt 8 veckor kvar tills det är dags för lillan att komma ut. För mig får hon gärna komma om 6!
Känns fortfarande väldigt konstigt att inte behöva åka till jobbet! Igår var det lite blandade känslor då jag faktiskt hade lite tråkigt där en stund, men jag uppskattar ändå att slippa jobba. 
 
Fick i måndags sms från emmaljunga om att vår vagn nu är skickad, så den borde finnas här nästa vecka! Spännande... Ska ringa på babyproffsen på måndag och be dom sätta ihop den så vi får hämta den :)
 
Idag är det dags för besök hos barnmorskan igen! Den här gången följer inte R med eftersom han har svårt att vara ledig från jobbet. Undersökningarna är ju ändå samma varje gång, så jag tror han börjar kunna det här nu! Hoppas på att blodvärdet stigit och att allt fortfarande ser bra ut. Och lika mysigt är det förstås varje gång att få höra dom snabba fina hjärtslagen! Alla gånger har de legat över 140slag/minuten vilket (om man ska tro på myter) stärker att det är en liten flicka som gömmer sig i min mage.
 
Sparkarna har ändrat lite karaktär och nu kan dom ibland göra ont, särskilt upp mot revbenen eller när hon sträcker ut sig och det sparkas på båda sidorna av magen samtidigt. Jag antar att det börjar bli trångt därinne! 
Och nu har den första lilla bristningen behagat att komma på magen, ca 2 cm lång än så länge... Blä, jag hade gärna klarat mig utan men det är fortfarande värt varenda en av dom som kommer!!

Ha en fin dag.

V 31+5

Kategori: Allmänt

Känns ganska overkligt att få ligga kvar i sängen och sova när R måste kliva upp på morgonen. Sov ända till 08.30 idag, hur skönt som helst! Lilla Dolly uppskattar också att få ligga kvar i sängen :)
 
Idag fyller jag år, och kanske är det den bästa födelsedagen på väldigt länge! Äntligen är drömmen om att få bli mamma på väg att bli sann... Bara 57 dagar kvar tills lilla fröken ska komma ut, för mig får hon gärna komma lite tidigare också. Jag önskar mig egentligen ingenting annat på min födelsedag än att hon ska vara frisk, vårt hjärta.
 
Idag ska jag försöka ta mig iväg och storhandla, har blivit en massa småhandlande på senaste vilket gör att pengarna flyger iväg. Energin har inte riktigt funnits för att veckoplanera och handla efter det eftersom jag jobbat så mycket de senaste veckorna. Senare idag så är det dags för näst sista föräldragruppsträffen!
 
Ha en fin dag!
 

V 31+0

Kategori: Allmänt

Ja nu flyger veckorna verkligen fram! Kanske att dom framöver kommer gå en aningens saktare då jag från och med imorgon klockan 12 kommer vara hemma med havandeskapspenning! Äntligen :) Känns otroligt skönt!
 
Kommer dock sakna mina fina arbetskamrater! Har varit och köpt lite gott som jag ska lämna till dom imorgon, det är det minsta dom är värd. Med mig hem fick jag också ett härligt wienerbröd som ligger och väntar på köksbänken ;)
 
Känns så konstigt att jag imorgon kommer göra min sista arbetsdag på lääänge, förhoppningsvis. Jag måste ju utgå från att allt kommer gå bra och att lillan mår bra osv. Det finns inget annat, och får inte finnas nåt annat!
 
Fick öppna två tidiga födelsedagspresenter idag (jag vet, vi är värre än barn inför julafton). En vetekudde och en härlig myströja! Passar mig perfekt just nu! En vetekudde har jag sagt är ett måste inför förlossningen, för det är så otroligt skönt när man har mensvärk så jag kan tänka mig att det i början av förlossningen kan kännas skönt att ha en på magen.

R har åkt och tränat och jag ska lägga mig i soffan och vila en stund. Promenaden med hunden fick ett abrupt slut då det började ösa ner regn och vi fick vända om hemåt i en snabb takt...
 
Vägde mig igårkväll och blev faktiskt positivt överraskad över att jag endast ökat ett kilo sedan sist jag vägde mig, vilket börjar vara någon vecka sedan. Yes! Räknar dock med ett plustal på minst 20 kg innan graviditeten är över... 
 
Lilla hjärtat, vi längtar efter att få träffa dig.

V 30+4

Kategori: Allmänt

Jag har så fruktansvärt ont i ryggen nuförtiden. Särskilt kvälls och nattetid. 
På natten tumlar jag runt värre än en torktumlare för att försöka hitta en bra position, men oftast är det helt omöjligt vilket innebär att jag är vaken flera gånger per natt.
Så summa summarum så är jag dödstrött med en jädra ryggvärk... härligt!
 
På torsdag är det dock äntligen dags för att jobba sista arbetspasset. Bara 4 dagar kvar nu! Jag borde kunna stå ut! Pendlar mellan att tänka att jag inte orkar en enda dag till och att tänka att det ju faktiskt bara handlar om 4 arbetspass vilket brukar gå fort... Längtar!
 
Lilla fröken i magen är väldigt aktiv men sparkarna har mer och mer förflyttats och hamnat under mitt högra revben. Kanske har hon redan nu vänt sig? Har inte barnmorsketid föränn den 26/9, men ska bli spännande och höra vilken position hon ligger i då! Har aldrig under hela graviditeten lyckats känna kroppsdelar, dvs specifikt ett ben eller arm eller huvud... Kanske beror detta på att jag har moderkakan i framvägg? Jag har iaf hört om andra som känt precis hur deras bebisar legat, men det gör alltså inte jag! Jag känner bara vart hon sparkar, även om sparkarna numera känns i heeela magen istället för på ett enda ställe...
 
Laddat hem de första 4 avsnitten av -En unge i minuten- och börjat se om dom... Herregud, jag hoppas jag överlever den kommande förlossningen. Börjar faktiskt känna mig nervös och lite rädd inför det.
 
Nu välbehövlig vila i soffan!

V 29+5

Kategori: Allmänt

Idag har Malin varit här och vi har tagit en massa gravidfoton. Hur kul som helst! Har fått ett litet smakprov på dessa.





 
Längtar att få se resten och sedan sortera för att se vilka jag vill förstora upp. 
Tack snälla Malin för idag!

V 29+3

Kategori: Allmänt

Trots semester så vaknar jag senast 07.00. Jag tycker att jag borde få sova ut medans jag kan, men kanske är det ändå kroppen som börjar ställa sig in på mindre sömn redan nu...
 
Nu vaknar jag nästan varje morgon och inser att jag läckt lite från brösten, kanske dags att inhandla en amningstopp som är skön att sova i... 
 
Annars mår vi bra, jag och lillan. Bara jag kunde sova lite bättre så skulle jag vara 100 % nöjd.
 
Nu ska jag snart smaka mina hemmagjorda butterbullar och R:s sirapskakor. Mums! Verkligen bra för en gravid kvinna vars järnvärde hade gått ner rejält och blodtryck upp. Jag borde nog äta frukt och grönsaker istället, men skitsamma det är lördag!
 
Ha en fin helg!

V 29+0

Kategori: Allmänt

Går alltså in i v 30 idag. Helt sjukt!
Igår beställde vi en massa grejer från jollyroom och nu börjar vi snart vara helt redo för den lilla tjejen! Fattas bara några små saker... Vi längtar verkligen nu!!
 
Har fått semester i helgen vilket innebär att jag nu bara har 10 arbetspass kvar att jobba. Hur skönt som helst! Sen ska jag försöka njuta och vila upp mig ordentligt. 
 
Ska gå och vila en stund, känner mig så trött... Kroppen orkar inte riktigt lika mycket som förr... vågen visar + 13 kilo.
 
Ha en fin dag!