langtanattblitre

V 28+1

Kategori: Allmänt

Känns bra att jag bara ska jobba 3 veckor till, känner mig riktigt tung och otymplig nu..
 
En kompis till mig fick barn idag, en liten flicka. Jag vill också! Börjar längta ordentligt nu efter att lillan ska komma ut...
 
Nu ska jag lägga mig och vila ryggen. Sov riktigt dåligt natten till idag och hade ett tungt arbetspass idag med oväntade händelser så jag känner mig helt slut... Imorgon är det jobb 7-16, sen äntligen helg!! Längtar till på lördag då vi åker bort och bor på hotell, ska bli hur mysigt som helst.
 
Ha en fin helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V 27+6

Kategori: Allmänt

Nu känner jag hur tröttheten börjar komma tillbaka. Nästan som det komaliknande tillstånd som man befann sig i början på graviditeten! 
Men fick idag veta att min havandeskapspenning är beviljad och att jag kommer jobba min sista arbetsdag den 20 September! Har bara en helg kvar att jobba under denna period och har då tänkt använda mina sista semesterdagar för att få vara ledig dom tunga långa passen. Känns bra!
 
Idag ska vi på första mötet med föräldragruppen, ska bli intressant att se vad den innehåller för information och folk ;) 
 
Ikväll ska jag vila med fötterna högt. Känner hur det dunkar och spänner i både fötter och vader. Längtar efter ett bad!!
 
Ha en fin dag!
 
I skrivande stund spelar hon därinne fotbollsturnering. Häftigt!

V 27+0

Kategori: Allmänt

Påbörjar nu v 28 och trimester 3 enligt min gravidapp. Nu är vi alltså inne i den tredje och sista delen av graviditeten, känns helt sjukt! Både jag och R har drömmar om förlossningen, hans kanske lite mer panikartade än mina... 
 
 
Fina R fyller år nästa fredag. Har därför bokat en hotellnatt med tillgång till bastu och relax. Jag tror att man bör passa på medans man bara är två. 
 
Nu ska jag göra mig iordning för jobbet.
Ha en fin dag!

V 26+5

Kategori: Allmänt

Härligt med en ledig dag idag! Fick med mig två barn hem igår också på köpet som sovit över inatt, mysigt.
 
Idag när jag stoppade in bebislakan i tvättmaskinen så slog det mig plötsligt. Herregud, vi kommer ju få en bebis. En helt sjuk men magisk känsla som sköljde över mig. Tänk så länge vi väntat på det här, det går inte ens föreställa sig. Tänk om vi fortfarande varit i -Vi försöker- träsket. Med kanske ett nytt ivf försök på intågande efter semesterstängt. Nej usch, jag vet inte om man hade orkat det... När jag går tillbaka och läser bloggen så känner jag att jag verkligen var på bristningsgränsen och att det var tur att jag fick till en sjukskrivning där och då. Hur orkar dom som får kämpa med försök efter försök? Jag beundrar er verkligen. Vi är så otroligt lyckligt lottade!
 
Med det sagt så måste jag även få gnälla lite. Nu börjar det faktiskt bli lite jobbigt, och det känns i kroppen. Jag har otroligt ont i ryggen, särskilt kvällstid och på morgonen. På nätterna far jag runt som en propeller för att hitta en bra sovställning. När jag anstränger mig (städar, går mycket, bär tungt) får jag ont i båda höfterna men kanske främst höger. 
Men jag tar gärna alla dessa krämpor bara lillan är frisk och kry när hon kommer ut. Jag längtar!
 
Vill ha besked om havandeskapspenningen så jag kan slappna av! Är ändå inställd på att jag jobbar mitt sista pass den 20 September. Tiden kunde nog inte gå långsammare just nu...
 
 

V 26+2

Kategori: Allmänt

Första arbetsdagen efter semester och magsjuka avklarad!
Det gick fantastiskt bra, kanske för att jag bara jobbat 5 timmar men ändå...
Ska jobba hela helgen, 10 timmarpass båda dagarna så vi får se hur det går.
 
I veckan har en tjej på jobbet som är beräknad samma dag (!) som oss, besked från försäkringskassan om att hon är beviljad havandeskapspenning. Jag har ännu inte fått nåt besked, men nekar dom mig nu så blir jag förbannad!
 
Ikväll ska jag iväg och äta middag med tjejerna. Blir sista gången på väldigt länge eftersom en av dom åker hem snart, ner till södra Sverige. Så det ska bli trevligt! Att ses alltså, inte att hon ska åka hem.
 
Nu ska jag åka och hämta ut mitt paket från hm, äntligen! Har ju fasiken ingenting att ta på mig. Knepigt det där. Jag har tre par byxor att välja mellan i dagsläget. Det är fasen inte billigt med mammakläder, men man vill ju inte handla på sig hur mycket som helst för man ska ju förhoppningsvis inte använda dom så länge. Försökt kolla på blocket, men det ska ju passa i storlek och allt annat! Borde finnas bytardagar för gravida!
 
Ha en fin helg!

V 25+6

Kategori: Allmänt

Ja, så då var ju tanken att igår skulle bli min första arbetsdag efter 4 veckors semester, men natten mot måndag började jag kräkas rejält. Härligt! R sprang upp i paniken och började googla på om det kunde vara farligt för bebisen, vilket det inte skulle vara så länge det var en "vanlig" magsjuka som inte pågick mer än 48 timmar. Lilltjejen därinne har aldrig sparkat så mycket som igår när jag låg i sängen hela dagen och vilade, så det kändes lugnande... Enda jobbiga är att jag nu har ännu mer ont i ryggen och måste försöka röra på mig idag och imorgon, känner mig helt stel efter att ha legat en hel dag. Inte så konstigt kanske...
 
Och igår när jag vaknade från en av mina microtupplurer så märkte jag att jag var alldelens blöt på tröjan, en fläck som var lite större än en femma. Fick lite halverst panik och ringde syster som försäkrade mig om att det var helt normalt att läcka mjölk såhär tidigt. Trodde mer att det kunde komma nån vecka innan förlossningen! 
 
Idag känner jag mig dock som en människa igen och har kunnat äta normalt. Ska försöka orka byta i sängen och städa upp toaletten. Måste bara lyssna på ryggen så den inte totalt ger upp.
 
Ha en fin dag!

V 25+0

Kategori: Allmänt

Ny vecka och ny barnmorska. Fick veta vid förra barnmorskebesöket att "vår" barnmorska ska börja jobba på förlossningen så vi kommer få möta en ny hädanefter. Det känns sådär, tyckte om vår barnmorska! Men har vi tur så kanske hon jobbar dagen D, då det är dags för lillan att komma ut. Så fick hem en kallelse idag så nästa barnmorskebesök blir den 3/9, egentligen en vecka försent men de har tydligen så fullbokat. Babyboom!
Innan dess kommer föräldragruppen starta, vi har den första träffen den 28/8. Spännande!
 
Nu har vi bara några få dagar kvar på semestern... på måndag är vi tillbaka på jobbet igen, så vi försöker njuta dom här sista dagarna. 
Vi har hunnit med en massa rensning på semestern, av både garage och uteförråd. Två fulla lass till soptippen har det blivit, känns hur skönt som helst. Nu finns det en möjlighet att rymma en barnvagn därinne om man vill!
Och att barnrummet numera är klart känns också fantastiskt skönt. Detta innebär att vi bara har kvar lite garderobsrensning inne och sen är vi fit for fight! Men det får bli när det blir. Första prioritet är klippning och badning av hunden som förmodligen kommer ske imorgon. Drar mig alltid inför det eftersom jag alltid får så ont i ryggen efteråt, och med min nya framtunga kropp lär ju inte ryggen protestera mindre...
 
Skönt att det förhoppningsvis bara är 6 veckor jag ska jobba sen. Har inte fått besked om havandeskapspenningen än, men jag förutsätter att jag kommer bli beviljad det. Vi har något stort att se fram emot trots att semestern snart är över, så för oss är det överkomligt att återgå till verkligheten på måndag.
 
Ha en fin dag!

V 24+2

Kategori: Allmänt

Hade så tur att jag fick en tid hos frissan redan idag! Så skönt att känna sig som en människa igen.
 
Nu dags för lite kvällsfika och mys i soffan. Helt i min smak!
Trevlig helg!

V 24+1

Kategori: Allmänt

Har idag varit hos barnmorskan och fått höra de finaste hjärtljuden! Dom låg kring 160 slag/min. Helt fantastiskt. Lilltjejen tyckte dock inte om dopplern så hon sparkade som en vilde därinne.
Hade dessutom dagens bästa blodvärde enligt barnmorskan, så känns ju bra :) 

Alla värden var fina och ligger precis på kurvan vilket känns jättebra!
 
Hämtade ut kronans droghandels babybox idag. Blev inte så imponerad, men fick en gratis napp och en mamatidning iallafall!
 
Frågade även barnmorskan om man kan gå och slinga håret, hon ville varken säga bu eller bä men sa att hon själv hade slingat håret när hon var gravid samt att frisörer fortsätter ju jobba medans dom är gravida.. Så jag tror jag ska boka en tid...
 
Ha en fin dag!