langtanattblitre

Lycklig och orolig!

Kategori: Allmänt

Är idag i v 5+5, tiden går verkligen sakta.
Jag mår oförskämt bra, är lite känslig för vissa lukter och har ont i tissarna men annars känner jag absolut ingenting. Inget massivt illamående eller liknande, men det är så tidigt än så det kanske kommer..
Jag pendlar mellan total lycka och oro hela dagarna, minsta lilla känning av molvärk springer jag på toaletten för att kolla om jag blöder. Det är en fantastisk men hemsk tid samtidigt.
Var hos läkaren i fredags och blev förlängt sjukskriven på halvtid i 4 veckor till, känns iallafall skönt!
Nu ska jag försöka ta tag i huset och städa litegrann.
Ha en fin dag!

Mardrömmar..

Kategori: Allmänt

Drömmer så konstiga drömmar.
Inatt drömde jag att jag födde en pojke, men han var en docka. Efter ca 1 vecka kunde jag väcka honom till liv och då blev han en riktig bebis..
Bara det i slutändan blir en bebis så!
Nervös inför läkarbesöket i eftermiddag...

Oro...

Kategori: Allmänt

Jag går omkring och oroar mig hela tiden för att något ska gå fel.
Antingen att det är ett utomkveds eller att jag ska få ett missfall...
Jag vet att det inte alls är nödvändigt, för risken blir ju inte mindre, men vågar inte riktigt njuta fullt ut av att vi äntligen lyckats bli gravida.
Jag önskar att det ska gå hela vägen!
Sköterskan ringde upp igår från ivf-kliniken, hon blev genuint jätteglad för vår skull och önskade oss stort lycka till.
Ultraljud blir om ca 3 veckor, kommer få en kallelse från kvinnokliniken.
Så mitt nästa delmål är att inte börja blöda eller liknande innan dess, och sen vill jag se ett fint litet embryo med ett hjärta som slår. Snälla Gud...
Imorgon ska jag till psykologen och efter det träffa läkaren eftersom min halvtidssjukskrivning går ut imorgon, jag hoppas verkligen han vill sjukskriva mig ett tag till. Jag har nog med mitt eget just nu känns det som.
Ha en fin dag!

Testdag. Ruvardag 19

Kategori: Allmänt

Och det verkar som att det positiva resultatet håller i sig :)
Har ringt kliniken på morgonen som ska ringa upp mig efter lunch.
Slutat med vagiatorerna, tog den sista igårkväll.. Känns spännande! Hoppas pricken klarar sig på egen hand i 8 månader!
Ha en fin dag.

Så trött!

Kategori: Allmänt

Jobbat förmiddagar i helgen. Idag bar det sedan av till svärfar med fru på lite hockey och middag.
Nu är jag dödstrött och funderar hur jag ska kunna hålla mig vaken till kvällens tv!
Annars känns det ungefär som vanligt, lite molande mensvärk som kommer och går under dagen (jag går på toaletten 345 gånger per dag för att kontrollera att mensen inte kommit) och är lite känsligare för vissa lukter.
Men superlycklig! Livet leker faktiskt just nu.
Ska ringa vc imorgon eftersom min sjukskrivning går ut på fredag, vill gärna förlänga den med ytterligare 4 veckor, känns som att jag behöver det. Vi får se vad doktor Roland säger..
Kommer att testa igen på onsdag eftersom det är vår ordinarie testdag! Hoppas att det fortfarande är ett plus :) Och på tisdag är det äntligen slut på vagiatorerna med skräckblandad förtjusning...Då ska pricken överleva helt själv därinne, måtte han klara det!
Nu ska jag lägga mig i soffan och förhoppningsvis vara vaken en liten stund till!
Godnatt!

Hm...

Kategori: Allmänt

Misstänker starkt att jag har vätska i buken som inte borde finnas där... Är alldelens stenhård och svullen över magen samt att det ömmar när jag rör mig.
Har skickat ett mail till ivf-kliniken för att höra vad dom tycker jag ska göra.. Skulle vara skönt att få komma på ul för att se om det är vätska eller om det är något annat som orsakar detta.
Hursomhelst är jag fortfarande världens lyckligaste och kan definitivt leva med lite vätska i buken, bara det inte skadar pricken så spelar ingenting roll längre!

Drömmer jag?

Kategori: Allmänt

Jag har så otroligt svårt att tro att det är sant, det är som en välbekant dröm!
Efter 5 års kämpande så har vi äntligen plussat, äntligen!!
Det är fortfarande väldigt tidigt och vadsomhelst kan hända de närmsta veckorna, men här och nu är jag gravid och det tänker jag njuta av till fullo!
Jag är så lycklig att det finns inte ord.

ruvardag 12

Kategori: Allmänt

Ruvardag 10

Kategori: Allmänt

Vi var igår på bio och såg en gång i Phuket, och mitt i filmen kändes det som att mensen kom.. Fick ordentlig mensvärk samt känslan av att det "rann" därnere, usch.
Upptäckte sen att det var proggisarna igen som lurat mig!
Känns dock som att mensen ska komma vilken sekund som helst, kan inte riktigt slappna av!
Nu förstår jag verkligen dom som sagt att ruvardagarna är dom värsta i hela processen!! Man analyserar varenda liten känsla i kroppen och man är sjukt rädd för att gå på toaletten. Och mitt i allt detta ska denna spända kropp fungera i det vardagliga livet, det är inte lätt kan jag säga...
Ikväll ska jag jobba, för att sedan vara ledig till på lördag.. om mensen inte kommit innan fredag så kommer vi tjuvtesta!
Ha en fin dag!

Ruvardag 7

Kategori: Allmänt

Fortfarande mensvärk, dåligt humör samt ont i brösten..
Funderar på att tjuvtesta på ruvardag 14.. bara för att jag inte kan hålla mig. Vill så gärna vara gravid, men är jag inte det så vill jag inte gå omkring och fantisera om det utan då är det bättre jag vet!
Har dock haft världens bästa mysmorgon med mina syskonbarn som sovit över här inatt. Så mysigt!

Ruvardag 5

Kategori: Allmänt

Första arbetsdagen igår sedan ÄP och insättning. Var väldigt orolig att förstöra något eftersom jag har ett ganska tungt fysiskt jobb, men var väldigt försiktig med de tunga lyften och tog hjälp när jag behövde. Det är tur att jag har världens goaste arbetskamrater.
Kände mig dock helt slut efter en 8,5 timmars arbetsdag! Tanken är väl att med min halvtidssjukskrivning ska jag jobba högst 5 timmar i taget, men för att få ut den långa sammanhängande ledigheten över ÄP och insättning så la jag upp det såhär. Det blir bättre sen...
Enligt vad jag läst så borde pricken bestämt sig igår för om han/hon ville fästa eller inte. Snälla säg att du fäst! Så nu kan jag inte alls göra så mycket mer än att vänta och förse honom/henne med progesteron.
Proggisarna gör mig galen, jag går omkring med ständigt molande mensvärk, ömma bröst och ett jädra humör! Med andra ord PMS dygnet runt... Jag hoppas att det i slutändan ger utdelning!!
Nu ska jag försöka städa ur kylen och åka och handla innan nästa arbetspass börjar.
Ha en fin dag!

Ruvardag 2

Kategori: Allmänt

Har mest velat ligga stilla hela helgen eftersom det känns som att pricken kommer ut varje gång jag ställer mig upp, min förnuftiga sida säger dock att det är rester från vagiatorerna. Hatar vagiatorerna, usch...
Annars känns det väl ungefär som att man har blåmärken inuti magen... inte så konstigt kanske, idag har det dock för första gången sen äggplocket känts helt okej.
Men väntan är olidlig... redan!

Med embryo!

Kategori: Allmänt

Av de 7 äggen så blev 6 befruktade och än idag var alla med i matchen, så nu har jag ett perfekt litet embryo i min livmoder och 5 stycken i frysen. Känns bra!
Ikväll ska vi bara mysa ner oss i soffan och hålla tummarna för att pricken vill fastna därinne och stanna ytterligare 38 veckor. Please!
Testdag 21 Mars, dvs 19 dagar efter insättning. Tror ni jag kan hålla mig så länge?
Ha en härlig helg!