langtanattblitre

Äggplock-check!

Kategori: Allmänt

Puh... jag hade inte alls behövt gruva mig som jag gjort!
Vi kom in till kliniken kl 8.00, då blev vi visade in på ett rum som var tvådelat med ett skynke men vi var än så länge ensamma därinne. Vid 8.30 blev R hämtat för att leverera sin del, jag satt då kvar på rummet och väntade. Vid 08.50 kom en sköterska och satte kanylen i min arm samt att jag fick två citodon. Jag trodde att allt skulle vara överstökat vid det här laget, men det var en lång väntan!! Hon berättade att det var 3 par före oss och att vi skulle få komma in strax efter 9.00. Citodonet gjorde mig härligt lugn och varm om kinderna. Medans vi satt och väntade kom ett till par som gömde sig bakom skynket. Ungefär 9.25 kom sköterskan och hämtade in oss till gynrummet, väl där fick jag kissa och ta av mig nertill medans R fick ta på sig en rock och skoskydd och ta plats bredvid mig. När jag satte mig i gynstolen fick jag på mig ett par otroligt sexiga knähöga sockar!;)
Så var det dags! Jag bad sköterskan om en lägre morfindos eftersom jag är känslig för att det snurrar i skallen, men trots en lägre dos fick jag åka lite karusell medans doktorn bedövade slidväggen. Mitt hjärta slog nog i 150 vid det här laget, sedan kom embryologen in och dubbelkollade våra personnummer så att allt stämde, också var vi igång. Eftersom jag bara hade en mogen äggblåsa på höger sida så började han där och jag kände absolut ingenting!! Så i mitt morfinhöga tillstånd sa jag till läkaren "Men Guuud vad duktig du är!", men jag fick knappt ett leende tillbaka. Typiskt doktorer, otroligt skickliga på det dom gör men har svårt för den sociala kontakten (enligt mina erfarenheter). Vänster sida kändes det mer eftersom att där fanns fler äggblåsor, men det gjorde inte mycket ondare än ett vanligt stick i armen. Och helt plötsligt var det klart och ingen var lyckligare än jag!
Så nu har jag undrat hela dagen, var det de här jag gruvat mig för? Nej huvva, det gick hur bra och fort som helst!
Efteråt fick vi gott fika och jag fick ligga med en värmedyna på magen, så härligt!
Efter nästan 2 timmars ytterligare väntan fick vi beskedet att de fått ut 7 ägg! Jippie sa jag!! Hade förväntat mig högst 4 så det var som att dra en vinstlott.
Nu är jag otroligt lättad över att det här är över, känner hur hela min kropp slappnar av på ett sätt som den inte gjort på länge! Har dock lite ont i vänster sida av magen, men det kan jag stå ut med!
Vi är lediga resten av veckan både jag och R, känns otroligt skönt för på fredag ska vi tillbaka till Umeå kl 13.40 för att bli gravida!! :)
Nu myser vi ner oss i soffan med lite mitt-i-veckan-tacos.

En liten tumme över?

Kategori: Allmänt

Imorgon bitti kl 08.00 ska vi infinna oss i Umeå för äggplock,
känner mig otroligt nervös men det ska också bli skönt att få det överstökat! Känns som att vi hållit på med IVF:en i flera månader med alla mediciner och nu äntligen är det dags för det slutgiltiga.
Äggåterföring blir då på fredag ifall det finns något befruktat ägg...
Så har du en liten tumme över så får du gärna hålla den för oss imorgon.
Nu ska jag lägga mig och försöka sova,även om jag är medveten om att det kan bli svårt inatt.
Sov gott!

Hatar mina äggstockar!

Kategori: Allmänt

Ultraljudet i torsdags visade en äggblåsa på höger sida och två på vänster, det bestämdes då att jag skulle fortsätta med nuvarande puregon dos 250IE t.om idag. Har nu på morgonen varit och gjort ytterligare ett ultraljud som visade 1 äggblåsa på höger sida och 3 på vänster, hon såg även vätska i vänster äggstock vilket tyder på överstimulering så dom kommer förmodligen inte våga stimulera mig mer.
Jag hatar puregon!! Varför fick jag inte menopur? Om jag ändå var en av de lyckliga som bodde i ett landsting där man får 3 försök, men icket... det här är vårt enda landstingsfinansierade försök också går det åt h-vete.
Och alla dom som sagt att jag är så ung och att det kommer gå så bra... Känner mig så jävla nere just nu!
Ska in till chefen och räkna bort tid från schemat pga min sjukskrivning. Ska egentligen jobba 12-21 idag men vi får se om det blir en kortkväll eller om jag ska jobba hela passet.
Nu är det bara vänta på att dom ringer från Umeå med besked om när vi ska plocka ut dom få äggen jag har producerat...

Förresten!

Kategori: Allmänt

Smått kan bli stort! Jag och R har (med hjälp av släkt) lagt ner våra lösa pengar i en bebisburk sen i julas. Detta är resultatet hittills:
4020 kr!
Hoppas på att det är starten på en barnvagn!

Äntligen fredag!

Kategori: Allmänt

Det gick bra hos psykologen i tisdags, det kändes som hon tog mig på allvar så hon bokade in en läkartid till mig idag kl 13.30 och nu är jag sjukskriven ner till halvtid i 4 veckor. Känns otroligt skönt!
Nu har jag bara ett problem! Fått höjt puregondosen från 150iE till 250iE och nu kommer min medicin bara räcka till injektion imorgon och läkemedlet finns inte någonstans i hela västerbotten eller norrbotten. Jag har försökt få tag i IVFkliniken men som vanligt är telefontiderna slut. Har ringt på apoteket och dom säger att det finns samma läkemedel men med ett annat namn (typ ipren-ibumetin) så jag ska in och kolla imorgon vad det är för något. Det är väl inte säkert att det kan användas med puregonpen? Då kanske jag behöver en helt annan penna, och då ska väl den förstås vara slut överallt. Åh, detta ständiga jagande och jäktande för att livet är så förbannat jävligt ibland!
Nej, nu ska jag lägga mig i soffan och ha fredagsmys och försöka koppla av!
Ha en fin helg!

Upplagt för mys!

Kategori: Allmänt

Nu har vi beställt oss en rejäl sittsäck som mäter 140x180 cm samt varsin onepiece, allt upplagt för lugn och ro dom kommande veckorna!
Och om jag nu får en liten växande mage så finns det lite att växa i dessutom ;)
Såg idag att tjänsten jag är intresserad av har kommit ut, så nu är det fritt fram att söka! Ska börja knåpa på ett personligt brev vilket är den absolut värsta biten i ett cv..

Ikväll åker vi till svärmor för lite middag och hockey.
Ha en härlig fortsatt helg!

Ny passion...

Kategori: Allmänt

R hade en dold talang som jag inte har vetat om, nämligen virkning. För 2 veckor sedan satte vi igång och började virka i varsin ände av soffan. Det har resulterat i några gosedjur och en super mario. Hittade idag ett supersött mönster som jag blev tvungen att virka!
Jag hoppas att det finns en liten själ som får hoppa i dessa snart!

Om jag klarar det här så klarar jag allt!

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag tagit min första puregonspruta!
Det var väl inte överdrivet roligt för en spruträdd att sticka in en nål i magen på sig själv, men till slut så gjorde jag det. Det gör inte ont men det är en otäck känsla, och särskilt när man ska dra ut nålen, usch.
Men snart är vi i mål, jag måste tänka positivt!
På måndag ska jag ta blodprov, tisdag ska jag träffa psykologen och på torsdag nästa vecka är det dags för ultraljud.
Men nu ska jag bara vara ledig. Efter 9 arbetsdagar i en följd så är jag nu ledig tillochmed tisdag klockan 12, känns underbart skönt!
Nu isäng, är helt slut efter den här adrenalinkicken!

Mens!

Kategori: Allmänt

Kanske första gången någonsin man längtat efter att mensen ska komma så man får köra igång på riktigt, och det gjorde den i söndags!
Så jag ringde IVF kliniken igår och fick då veta att jag kommer börja med puregon sprutorna nästa onsdag dvs den 15/2, då kommer jag även halvera sprayen. Den 20/2 ska jag in på kk för att ta ett blodprov och den 23/2 görs ultraljud och då kommer jag få veta när jag ska ta ägglossningssprutan. Preliminärt ägguttag beräknas fortfarande till v.9!
Känner mig nervös men förväntansfull, kanske alldelens för förväntansfull! Får hejda mig ibland när tankarna skenar iväg till barnrum och barnvagnar. Vi är inte riktigt där än, men jag hoppas vi kommer dit..
Ringde kuratorn idag. Bröt ihop totalt när hon frågade vad jag hade för bekymmer. Hon tyckte att jag hellre var ett fall för psykologen så hon skulle kontakta henne så att hon ringer upp mig i eftermiddag. Tyvärr jobbar jag hela eftermiddagen, men jag hoppas att jag ska kunna hålla skenet uppe ändå.
Även om vi lyckas med det här försöket så har jag saker jag behöver bearbeta, jag vill vara den absolut bästa mamman jag kan vara till mina barn och det kommer jag bara kunna vara om jag själv mår bra. Jag hoppas jag nu kan få den hjälp jag nu så länge behövt.
Ha en bra dag!